čtvrtek 20. září 2012

Na co jsem koukala...


Sněhurka (Mirror, mirror)
Strašně se mi líbí všechny ty kulisy, plující oblaka v královnině komnatě jsou naprosto úžasná. Nechápu ale křoví místo Sněhurčina obočí :-/. Královna má vždycky ohromující šaty, ty červené z plesu byly prostě skvělé. Sněhurčiny kostýmy jsou také krásné (až na tu labuť, co měla na plese). Julia Roberts je úžasná a vtipná, nejlépe to vyzní v originále. Ale není to ta královna, kterou bych si představovala, když se řekne pohádka O Sněhurce. Kdyby v tom nehrála Julie, tak by to byl nezáživný film se záblesky staré dobré pohádky od Disneyho. O trpaslících-banditech na automaticky se vy/za/souvacích chůdách nevím, co si myslet.

Sněhurka: „Vy jste ty peníze ukradli!“
Trpaslík: „Pro ty peníze jsme tvrdě pracovali!“
Sněhurka: „Krádeže, to není práce!“
Trpaslík: „Jasně že je. Tvrdá dřina. Když se u něčeho zašpiním, tak pracuju.“

Sněhurka metá kotrmelce ze skály do sněhu, princ za ní salta… :-) Na prince se člověk musí dívat delší dobu a trochu se soustředit, by z toho nevyšel jenom jako hloupoučkej chlap… Pobavilo mě to a hudba byla příjemná.
Temné stíny
Tenhle film jsem viděla v letadle na cestě do Šanghaje. Nezklamalo mě to, ani mě to výrazně nepotěšilo. Po vizuální stránce to bylo perfektní. Čekala jsem to temnější, ale komediální ladění také nebylo špatné – když si odmyslím některé části s typicky americkým (jednosměrným a přitroublým) humorem – ale ten je skoro v každém americkém filmu.
Warrior
Film z prostředí amerického MMA (Mixed Martial Arts – mix bojových umění) natočený podle skutečné události.

Fighter
Opět příběh dvou bratrů, tentokrát z boxerského prostředí. Christian Bale není můj oblíbený herec, ale tady hrál výborně. Všimla jsem si, že v poslední době nebývá už tolik zvykem sázet na dobrý příběh a výkony herců – tady tomu tak není, obojí výborné.
Wanderlust (Tohle je ráj)
Oddychovka s mou oblíbenou Jennifer Aniston v hlavní roli. Potom, co oba manželé ztratí práci, jsou nuceni New York opustit a přestěhovat se na méně nákladné místo. Cesta je zavede do komunity Elysium, kde všechno je všech, každý si může žít po svém, monogamita je přežitek…
Červená karkulka
V jedné recenzi tenhle film uvedli jako „softporno pro náctileté“ a to asi vystihuje celý film. „Distributor uvádí, že jde o horor. Jenže horor ses neodehrává na plátně, nýbrž přímo u diváka.“ Nechala jsem se nachytat pohádkou… :-/
Reign of Assassins
Natočil John Woo a do hlavní role obsadil mou oblíbenou Michelle Yeoh, určitě doporučuji! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat