neděle 15. dubna 2012

Přítomnost je dar

V sobotu večer jsme vyrazili s Ya Qiangem na večeři do Xi anské restaurace a potom na WJC, protože jsem tam už strašně dlouho nebyla a chtěla jsem si udělat radost O:-). Původně jsem tam tedy chtěla koupit ten malířský štětec na plíseň, se kterou jsem se plánovala potýkat v neděli. A kdyžtak nějaké tričko na léto :-). A nakonec jsem si koupila kalhoty s trochu sníženým sedem – hnědé. A lila tílko. Radost mi to udělalo velikou a všechno mi to samozřejmě strašně sluší :-). I když tedy kromě všeho ostatní bych měla ještě zapracovat na svých ochablých pažích, aby to v tom tílku nějak vypadalo, ach jo :-/.
Nějak mi přijde divné, že nejsem unavená. Asi se mi zlepšila vytrvalost, během dne zvládnu hodně věcí, často to mám rozplánované na minuty (ne vždy to samozřejmě dodržuji, ale občas to vyjde :-) ) a stejně pak nejsem večer vyplivnutá. Spíš jsem pak taková vymletá, že se mi nechce dělat vůbec nic. Ale dělám tady věci, které mě baví, které jsem si vybrala, tak se tím nenechávám až tolik zpomalovat. O víkendu jsem cvičila, a kromě toho jsem v sobotu nakupovala, v neděli bojovala s plísní a uklízela. Do toho se jen trošičku učila. A bylo super na chvíli v rámci možností zapomenout na „svou běžnou Čínu“.
Snažit se žít v přítomnosti je věc, o které hodně lidí mluví, ale když na to přijde, tak se tomu vlastně nevěnují a omlouvají to tím, že toho mají moc a že je to moc složité. A není :-). Jde jen o to si utvořit tenhle zvyk a pak je člověk až překvapený, jak se mu dny natáhnou. Malé děti mají dny strašně dlouhé… protože nemyslí na to, co budou dělat za měsíc, co je čeká za rok… Dospělým den často uteče, ani nevědí jak. Mně to tady také občas přišlo strašně rychlé: ráno cvičit, do školy, do tělocvičny, na kolej učit se, vysprchovat a spát. Snažím se teď víc soustředit na všechno co dělám a je to tak nějak plnější. I když jsem samozřejmě na konci dne víc vyplivnutá. Ale stojí to za to. Večer si na plánuji další den a to je všechno, víc dopředu nemyslím, pokud to není potřeba (naplánovat odevzdání domácích úkolů a podobné věci). A pak jde už jen o to, vydržet a plán dodržet :-). Wushu teď není jen součástí mého života, ale je to mým životem, protože… cvičím, když necvičím, tak na to myslím, protahuji si prsty, uvolňuji zápěstí, mám wushu teorii, před spaním se protahuji, koukám na wushu videa… :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat