úterý 13. listopadu 2012

Vystoupení wushu katedry



V pátek odpoledne se v tělocvičně konalo vystoupení wushu katedry. Kamarádi mě upomínali už od rána, že mám určitě dorazit. To si samozřejmě nenechám ujít! Dopoledne jsem tam byla trénovat a oni už tam všechno připravovali…

Info najdete v komentářích u fotek. Představili se hlavně bakaláři, magistrů už bylo jen malinko. Všem se to moc povedlo, i když ne vždycky to bylo stoprocentní. Stejnak jsme všichni tleskali jako diví :-). První bylo vystoupení dračího a lvího tance. Kluci to zvládli skvěle. K tomu mě napadá jen tohle: Lev je lev, ten neskáče jako koza… a je jedno, jestli jde o jeho jižní nebo severní variantu… Potom se předvedli taekwondisti, ale někteří z nich jsou i v sanda týmu, tak to byl takový mix. Následovalo taiji, byla tam i zkrácená verze vystoupení qigongu, které jsme připravili na středu. Povedla se mi zatím zveřejnit jen dvě videa. Bakaláři předvedli povedené vystoupení – mix šavlí a praporů, v prostřední části se rozestoupili do kruhu a každý předvedl něco svého (trojdílná tyč, nan quan – jeden z nich při nácviku skočil neskutečně vysoko a jakoby visel ve vzduchu!, meč s dlouhým střapcem atd.). Předvedli se i naši sandisti. Je fakt super, že jim jdou i jiné styly – nacvičili hromadnou sestavu, potom nám ukázali něco s mečem, s tyčí… Qiao Di se pokusil o bič, jenže se mu utrhl a skončil v zrcadle (naštěstí se nerozbilo). Nevykolejilo ho to, udělal pár přemetů o hlavě, vysoko nadskočený kotoul a pokračovalo se. Pak bušili a kopali do lap, rozrazili pár desek. Qiao Diho jsem takhle v životě neviděla, vždycky působí bezstarostně a jemně. Tady yin a yang funguje skvěle. Největší potlesk sklidilo nejkratší vystoupení – předvedli se naši učitelé, borci z největších :-). V první dvě řadě cvičily dvě učitelky taiji, i když nevím proč, když to asi není jejich nejsilnější disciplína… za nimi trenér školního týmu a má láska největší, učitel Wang. Na začátek dali kousek hua quan a pak spolu souboj s moc pěknými prvky, zakončili to vrutem. Wangovi bude cca 35 let a furt je prostě boží :-). Za nimi to rozjela Cheng Bei se svou famózní ba gua zhang – takové pohyby prostě jinde neuvidíte… V zadní řadě byl náš „Číňan-Rus“ a jedna učitelka – předváděli techniky ze sandy.
Na závěr bylo nejvíc profi vystoupení, se kterým se tým prezentoval i na turné v Koreji. Měli krásné obleky, celé to připomínalo pár čínských příběhů a neustále se střídaly síly yin a yang. Byly tam hned tři páry: Jane a Xie Feng, Li Yang a Hadice, kluk s kopím a slečna s dlouhatánskými rukávy. Pár Li Yanga a Hadice byl nejvíc… (meč proti dvojitému meči). Musím říct, že se mi to moc líbilo, atmosféra byla přátelská, všichni se povzbuzovali a tleskali prostě za všechno. I když byli znatelně unavení, tak si to skoro všichni užívali. Číňané hodně umí dát lidem hřejivý pocit sounáležitosti, i proto jsem se předtím účastnila vystoupení qigongu. Být součástí naší univerzitní wushu rodiny je prostě úžasný pocit.

Žádné komentáře:

Okomentovat