úterý 13. listopadu 2012

Únava



Už to bude víc jak měsíc, kdy mě začala bolet vnitřní strana kolena. Mám podezření, že z protahování v provaze (přední noha na vyvýšeném místě). Potom se mi to přesunulo na vnější stranu a pak přímo koleno. Nevypadalo to dobře, už jsme se chystali do nemocnice. A pak po 14 dnech najednou nic, všechno se mi to jakoby dalo do lýtkového svalu, který mě bolí už pěkně dlouho. Když si v sedě pokrčím levou nohu, tak je to hodně nepříjemné… takže to nedělám :-). Nedávno jsem to konzultovala s tím nejlepším doktorem, kterého znám, a který je snad ještě rozbitější než já :-D (Petr), a prý dobrý, jen to chce klid a teplo. Lýtko se zrovna špatně šetří, i jenom při jízdě na kole to ho cítím. Hlavně že koleno je v pořádku.
Brácha mi nedávno napsal do mejlu, že ho seklo za krkem a nemůže otáčet hlavou. Asi v rámci solidarity jsem se druhý den vzbudila a také se mi špatně hýbalo krkem :-D, další den mi to přešlo do ramene… no, samé radosti :-D
Nevím, kde Číňané vzali, že strečink je zdravý. Když jim řeknu, že mám něco ztuhlého, tak oni: „Jo tak to musíš pořádně protahovat. Každý den.“ Pořádně to protáhnu v pondělí a v úterý se ani nepředkloním. Ve čtvrtek se mi to uvolní, v pátek jsem za hvězdu, přes víkend to zase léčím a tak stále dokola :-). V sobotu mi trenér řekne: „Ty jo, ty seš teda ztuhlá, jak to děláš?!“ No, vysvětlujte mu to…
Pravá kyčel se ozve, když je cvičení moc, ale už to není tak hrozné jako to bývalo a záda se zlepšila. I když někdy bolí tak, že je nepříjemné ležet na zádech a nejdříve musím ležet na boku. Jenže to mě zase bolí nohy… :-D Fakt, kvůli nohám teď spím jen na zádech, protože to jsou nejuvolněnější, občas mám pocit, jako kdyby ani nebyly moje, že já se zvednu a nohy mi zůstanou na posteli :-D. I teď, když píšu tenhle článek, tak mám nohy na posteli, protože sedět s nohama dolů je nepříjemné.
Nejhorší je ale neustálá únava. Už nevím, co s tím. Takhle přes celý den fakt nic neudělám. Jenom spím, cvičím, sprchuji se a jím. Nic jiného prostě nejsem schopná udělat. Čas na studium si vyšetřím, fakt se snažím, ale třeba po hodině už to nevydržím. Na pokoji je klid, protože spolubydlící přes den spí furt, ve vzduchu se vznáší ta omamná vůně spánku, která mě tahá do postele – po sprše nejteplejší místo v pokoji. Já sama nemám energii na nic, v takovém stavu si nedokážu představit dobrý trénink a navíc – spánek je tady mým koníčkem. Takhle bez života jsem se ještě necítila. Minulé roky jsem prostě onemocněla, vyzdravěla a bylo to. Teď jsem nemocná jen trošku – po taiji a po spánku se to vždy zlepší, za to vyždímaná jako citron. Dnes jsem po tréninku s Du Hui vydržela v vzhůru jen slabé dvě hodinky a pak to zapíchla na 3 hodiny, probudila se akorát na večeři a večerní trénink taiji. Za celý den jsem neudělala vůbec nic. Už fakt nevím, co s tím mám dělat. Nespat… jenže pak jsem jako zombí. Ve středu ráno jdu s Ya Qiangem do nemocnice vyzvednout si léky na nachlazení a na odběr krve. Tvrdí mi, že mám málo cukru v krvi nebo co. Že to měl podobně, když byl na bakalářském studiu – po tréninku usnul i při přezouvání :-D. Tak uvidíme. Myslím ale, že to dopadne jako vždycky – budu za simulantku, které nic není, jen to nesmí tak prožívat :-). Dnes už jsem byla fakt zoufalá. Seděla jsem za stolem, snažila se naučit nějaká slovíčka, ale prostě to nešlo. Říkala jsem si: Dejte mi léky, nápoj, napojte mě na nějaký přístroj, dejte mi drogy, prostě cokoliv, abych se zase cítila plná síly. Už dlouho se mi to nestalo. Na trénincích jedu jen silou vůle. Kolikrát se divím, že jsem ještě něco skočila. Do toho ještě úklid pokoje, praní (kolikrát ručně, protože je pračka rozbitá a nebo karta není k dostání), péče o tělo (je až k nevíře, kolik času člověk stráví sprchováním, čištěním zubů, manikúrou, pedikúrou atd.), zašívání oblečení a podobné legrace. Fakt nechápu, jak to vy, pracující, všechno stíháte!!!
Pondělí
7:00 – 8:30 – taiji rozcvička s Qiao Di = qigong Yi Jin Jing, yang 24, wu sestava, yang 42 a v poslední době hodně yi lu.
10:00 – 12:00 – vlastní trénink = základní pohyby, skoky, meč/kopí, lehčí posilování
17:30 – 20:30 – taiji
Úterý
9:30 – 11:30 – trénink s Du Hui
17:30 – 20:30 – taiji
Středa
9:30 – 11:30 – vlastní trénink = základní pohyby, skoky, meč/kopí, lehčí posilování
14:30 – 17:30 – taiji
17:30 – 18:00 – velké posilování, běhy
Čtvrtek
7:00 – 8:30 – taiji rozcvička s Qiao Di
10:00 – 12:00 – vlastní trénink = základní pohyby, skoky, meč/kopí, lehčí posilování
17:30 – 20:30 – taiji
(většinou ještě před taiji těžší posilování)

Pátek
7:00 – 8:30 – taiji rozcvička s Qiao Di
10:00 – 12:00 – vlastní trénink = základní pohyby, skoky, meč/kopí, lehčí posilování
14:30 – 17:30 – taiji
17:30 – 18:00 – lehčí posilování, běhy
Sobota
7:00 – 8:30 – taiji rozcvička s Qiao Di
12:00 – 14:00 – trénink s Cai Si Wu
14:30 – 18:00 – taiji, posilování
Neděle
7:00 – 8:30 – taiji rozcvička s Qiao Di
Těší mě ale, že teď nemusím tolik skákat a posilovat s těžkými váhami. Mám se nejvíce zaměřit na techniku a pohyb těla. To znamená hodně posilování a sprintování, ale je to jiná bolest a během tréninku nejsem tak unavená jako předtím. Velká únava přijde právě po tréninku, když bych se měla učit. Učitel Xie nám zrovna včera říkal, že kulturistika není užitečná – posiluje hlavně větší svaly, kdežto ty malé nepracují. Člověk má velkou sílu, ale když ji má použít, tak jenom bezhlavě tlačí vší silou, neumí se hýbat a je pomalý. Dnes nám předvedl, jak si poradit, když do vás tlačí někdo velikou silou – na krátký okamžik šel se silou protivníka a pak zvedl pravý bok, vytočil pas a bylo to, všichni tři byli na zemi. Ano, tlačili do něj tři lidé :-D. Pak zkoušeli i pět, ale pokud je technika správná, tak je jedno, kolik lidí do vás tlačí. Také myslím, že je lepší mít chytré tělo než nabouchané. Mám „štěstí“, že mi celkem rychle rostou svaly – stačí chvíli posilovat a je to vidět. Abych vypadala dobře, musela bych se tomu soustředěně věnovat, protože jsem vždycky byla oplácaná a stačí, abych se jen podívala na dortík a už jsem těžší. Nemám ale čas posilovat a běhat proto, abych vypadala dobře. Všechen čas dávám do cvičení a do posilování a běhání, které podporuje moje cvičení – a bohužel se to u mě ne vždy spojí. Mám pevnější břicho, záda a ruce, ale na nohou mi vyrostly velké svaly, které jsou zalité tukem, takže mám prostě dva sloupy. Nemám čas to rýsovat a dělat s tím podobná kouzla. Tak se prostě jen snažím večer nejíst tolik hříšných věcí a celkem to jde. Už mám 2 kg dole. Ale v zimě to moc nadějně nevidím…
Jo, mimochodem… od pondělí 12. listopadu 2012 jsme prý oficiálně UNIVERZITOU!!!! Pro mě v tom žádná přímá změna není. Nepřímo to něco znamenat bude. Škola bude mít víc peněz, tak tu bude kolem asi ještě víc kytek a tak :-).

1 komentář:

  1. Katko, myslím, že Ti tělo hlásí a prosí: chvíli potřebuji oddych

    OdpovědětVymazat