pátek 13. července 2012

Cvičení v ČR


Hned druhý den po příletu jsem šla večer před barák trochu si zacvičit. Dala jsem si základní pohyby a pak taiji. Byla jsem ale dost unavená, protože jsem vlastně měla deficit jedné noci. Další den jsme jeli na výlet a v pátek jsem šla cvičit s Petrem. Únavu jsem také cítila, tak jsem to moc nepřeháněla a v sobotu se pořádně vyspala. Pak už to šlo dobře. Pár rozdílů tu samozřejmě je. Místo na cvičení mám skvělé – tráva, asfalt, hřiště, měkká běžecká dráha (výborná na skoky, ze kterých mě takhle nic nebolí), takže si nemůžu stěžovat. Horší je to jen v tom, že tu není žádný stín, takže to jsou 2 hodiny na sluníčku. A to mě vždycky dost vyždíme. Další rozdíl je v tom, že jsem nezvládla cvičit takový objem jako v Číně. Po pár pohybech jsem byla hned unavená. Ale zlepšuje se to, tak teď se snažím jenom přesvědčit, abych nebyla líná a plnila své plány. Samozřejmě že když jsem na začátku chodila cvičit s ostatními, tak se hodně kecalo a necvičilo tolik. Na Slovensku chodím cvičit obden, ale také žádný stín. A beru to spíš jen, abych z toho nevypadla úplně. Nějaké prázdniny přeci také musím mít, ne :-). Po Slovensku už chci cvičit víc. Samozřejmě že si ale udělám čas na výlety a pokec s vámi. Pokud nejde o celodenní výlet, vychází to hezky. Jdu cvičit buď dopoledne nebo večer a zbytek času s rodiči někde trajdáme.
Když to teď srovnám s Čínou, tak je to jako kdybych teď necvičila vůbec. Trochu jsem ztuhla, zhoršila se mi kondice, ztěžkla jsem… ale nevadí. Překvapená jsem byla například v tom, že mě nebolí nohy, takže při protahování je to velká změna a při skocích si připadám strašně lehká. A je fajn zase po dlouhé době cvičit venku (když to zrovna nepraží). A je fajn zase cvičit s lidmi, které to baví, cvičit chtějí a nevymlouvají se.

Byla jsem na squashi a zase prohrála všechny sety. Cítím ale v kostech, že letos, než odjedu zpátky do Číny, jeden set vyhraju :-). S bráchou jsem byla v takové menší posilovně na Doubravce, bylo to tam moc fajn a dobře se s ním cvičilo.

Těším se, že se sejdu s pár lidmi, kteří cvičí jiné bojová umění/sporty, nebo cvičí wushu v jiných školách a popovídáme. Stejně tak s pár lidmi o čínštině. S taijisty budeme cvičit qi gong, který jsem se ve škole naučila, pak mám domluveno pár lidí na tréninky…

Takže teď prostě mám prázdninový režim a baví mě to :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat