úterý 1. ledna 2013

Chinese Zodiac


V sobotu jsem byla v kině na WJC, mají tam obrovské plátno. Byla jsem pozvaná na film Jackie Chana, Chinese Zodiac. Film má zkratku CZ 2012, to je taková shoda okolností :-D.

Zrovna jsem se na Wikipedii dočetla, že za ten film dosáhl JC na dva Guinessovy rekordy! 1) Nejvíce kaskadérských kousků provedených živým hercem, 2) Nejvíce zásluh v jednom filmu (to bude to, že nehrál jen svou roli, ale byl skoro všude! :-)). Kritiky na ten film nejsou dobré a mně se to také nelíbilo. Za celý film tam nebyly žádné pořádné bitky až na skoro závěr v padělatelské dílně, tam se to drobet rozjelo, ale moc rychle, moc střihů, tak toho zase nebylo moc vidět – to je teď u většiny takových filmů. Člověk by řekl, že je to proto, že to  Když to porovnám s jeho staršími filmy (hlavně s těmi, které byly čistě hongkongské), tak i když měly menší rozpočet, tak jsou prostě lepší – akce, příběh, prostě všechno. Je to škoda, protože očividně na ten film měli HROMADU peněz a nápady byly také super. Musím ale říct, že jsem se místy ztrácela, protože děj byl naprosto nepřehledný. Vlastně to ale ani nevadilo, protože to, co se dělo předtím, nebylo až tak důležité proto, co se dělo potom. Co se mi mimo jiné líbilo, že ten příběh o hlavách zvířat z čínského zvířetníku je skutečný. Opravdu existovaly a ztratily se z Letního paláce, když byl bombardovaný. Jak je to s nimi teď netuším, ale určitě se to dá dohledat. Něco je v Číně, něco ve Francii (i proto se velká část filmu odehrávala právě tam). A pak se mi líbily odkazy na starší JCho filmy – Božská relikvie a tak. Nesměly chybět žvýkačky, které si nadhazoval a chytal do pusy, samozřejmě mu zase zaskočily :-). I některé souboje se podobaly. Holky tam byly také tři – dvě Číňanky a jedna cizinka – stejně jako ve dvojce Božské relikvie. Jo, vlastně i ta malá baterčička, kterou musel schovat do pusy, aby ho neviděli. No, prostě spousta věcí.
Na závěr v nemocnici ta slečna, která porodila miminko jednomu z JCho týmu, je Shu Qi, která byla zase v jiném JCho filmu. Doktor, který ujišťuje, že bude JC v pořádku je určitě také slavný, ale já se v tom moc nevyznám. Jak jsem to poznala? Celé kino vzdychlo :-D. No a „voice lady“, JCho přítelkyně, na kterou nikdy nemá čas, je asi jeho skutečná manželka :-). Na konci nechyběly nepovedené záběry, z toho jsem měla největší radost.
A poslední věc – celou dobu jsem dávala pozor, abych nepropásla kamaráda Maxe (Německo), který v tom filmu měl také být. A vůbec jsem se nemusela tak snažit, protože roli sice neměl stěžejní, ale objevil se tam hned několikrát, dokonce měl dvě věty a super byl záběr, kdy stál JC, Max a ještě jeden kluk – jejich hlavy na obrovském plátně!!! Dokonce měl s Jackiem i nějaké bojové scény. Prostě úspěch neskutečný – být ve filmu Jackie Chana, navíc v posledním velkolepě akčním Jackieho filmu, měl víc než jen štěk, bojoval s Jackiem… měla jsem z toho strašnou radost!!! Max je strašně pracovitý, stále se učí, cvičí…navíc je strašně skromný a chytrý. No, tady je ale vidět, že když chce člověk k filmu, tak to není jen tak, i když cizinec to má v Číně jednodušší. To není jen o tom hledat konkurzy a čekat, co se stane. Max i Joel mají své agenty, kteří jim dohazují práci. Kolikrát jdou i na 2-3 castingy denně. Pravidelně se nechávají fotit, trénují wushu a jiné bojové styly a snaží se vzdělávat i v jiných směrech, aby toho měli v životopise hodně co nabídnout.

No, mrkněte .-)

Žádné komentáře:

Okomentovat