neděle 24. února 2013

Konec zimních prázdnin


Dnes je 15. den prvního měsíce nového roku, tzv. Festival luceren (元宵节), který ukončuje Jarní svátky. Takže to tu všude opět bouchá. Kromě toho to je také ale poslední den prázdnin – končí mi leháro :-/. Letošní svátky jsem toho opravdu moc nedělala, wushu jsem necvičila víc jak 2 týdny. A musím říct, že mi to až na výjimky nechybělo. Fyzicky jsem ale nezahálela úplně, každý den jsem chodila s Robertem do posilovny a za pouhý týden jsem se výrazně zlepšila, už vytlačím 140 kg, kdežto předtím jsem měla dlouhou dobu rekord „jen“ 100 kg. Celkově se cítím lépe a silnější. Také jsem se hodně o posilování a o těle samotném naučila, Robert je studnice vědomostí, které vždy uplatňuje v praxi, a to se mi líbí. Kromě toho jsme občas zašli do tělocvičny v druhém patře (tam jsou boxeři, taekwondisti…) a učil mě taekwondo a sebeobranu. Žádné efektní kousky, ale praktické věci. Bylo na čase přidat do mého bojového umění ten „bojový“ prvek :-). Kopy jsou jiné než v sandě a spousta lidí je považuje za technicky nejvyvedenější, ale na to odborník nejsem. Ale hlavně, až na zadní mi to šlo a už na druhé lekci se mi zlepšily nohy a reflexy. Buď je Robert tak dobrý učitel a nebo jsem fakt nadaná… :-P Mám z toho velkou radost a baví mě to. Kopala jsem jak do lapy, do pytle, i do Roberta. Dělali jsme i různé údery do pytle. Robert je pro maximální reálnost, takže nerad používá chrániče, omotávky, rukavice… protože ty na ulici jen tak nenajde. Necvičím to pro soutěž ani pro kondici (na to mám jiné věci :-)), ale právě pro to využití, tak jsem také bez rukavic i omotávek. V sobotu jsem pytel zakrvácela, protože mi praskl starý strup na kloubu levé ruky – ještě že je pytel červený :-). A pravou ruku jsem měla z nepovedeného háku nateklou celý den a modřinu tam mám ještě teď. Ale nebolí to. Nejvíc mě bolí, když se sedře kůže nebo když se do Roberta trefím holení.

Jinak jsem celou dobu odpočívala, kulturně se vzdělávala (= koukala jsem na filmy). Jeden týden se mi nedařilo spát. V pondělí jsem nespala vůbec a zbytek týdne každou noc jen 3-4 hodiny, ale teď už zase spím bez problému. Někde jsem se dočetla, že člověk umře po asi 5 dnech bez spánku, pokud je v plném provozu. Pokud jen leží a přijímá výživu, tak by měl vydržet až 2 týdny.

Žádné školní hodiny už nemám, ale asi budu chodit na čínštinu, abych si z opakovala látku z loňska. Jinak jako vždy – ráno moderna, odpoledne taiji, pak někdy tělocvična a sebeobrana s Robertem. Soutěže se blíží… :-D Jo a druhým mým největším úkolem bude konečně ta diplomka…

Žádné komentáře:

Okomentovat